Posted on

Det er langt fra første gang, at Helena har været til søs med sejl. I 2009-2010 sejlede hun med SY Naveren rundt i Caribien i et par måneder – bare 4 år gammel. Siden er det blevet til flere ture i andre skibe under mere hjemlige himmelstrøg.

Den 20. juli 2016 blev der dog sat en ny milepæl. Det var nemlig første gang Helena var gast med mor som skipper. Det skete, da hun, mor og Kenneth stævnede ud fra Koldings Marina Syd i Kolding Bådelaugs ene skolebåd, Brønserud.

Brønserud er, som sin tvilling ‘Tillid’, en L23. Et mindre sejlskib i glasfiber med et storsejl, en fok og en lille påhængsmotor. Noget ganske andet en Naveren med sit 50 fods stålskrog og mange flere sejl.

Sailing Bronserud 2016-07 IHelena, Kenneth og Aiste

Denne onsdag midt i sommerferien var solen endelig vendt tilbage med let vind fra syd-sydøst efter flere uger med regn, byger og ustadigt dansk sommervejr. Men nu skulle det være. Mor tog sit duelighedsbevis i Brønserud, så hun kender det lille skib rigtig godt. Kenneth, der tog sit duelighedsbevis for mange år siden, har sejlet kapsejlads i flere år, så han kan også godt… skrælle kartofler *hehe*.

Med på turen kom også skoleveninden, Aiste. Hun har aldrig sejlet sejlbåd før, siger hun. Men det kunne man nu ikke mærke. Da vi havde fået sat sejlene ude på fjorden tog hun og Helena hvert sit forsejlsskøde og håndterede krydsvendinger, som et par rutinerede sejlere.

Efter en god tur ud af Kolding Fjord til Agtrup Vig, gik turen tilbage til Marina Syd. Vinden var drejet en smule, så vi kunne sejle for halvvind hele vejen tilbage.

Ved ankomst to Helena og Aiste hver sin agterfortøjning, mens mor passede ror og motor, og Kenneth hoppede i land og tog fortøjningerne foran. Og efter sejl og skib var pakket, var det tid til en velfortjent is hos Ole i skibsprovianten.

Første tur med mor som skipper vel overstået 🙂

Sailing Bronserud 2016-07 IIIHelena og Aiste med velfortjente gaste-is.

Skriv et svar