Posted on

Forleden var Aiste med ude at sejle i sejlbåd for vistnok første gang i sit liv. I dag var en anden veninde, Emma, med ude for sejl for vistnok også første gang i sit liv. Nok engang blev Kolding Baadelaugs L23 ‘Brønserud’ benyttet til en tur ud af Koldingfjord.

Med vinden i syd og med vel 5 m/s var vinden perfekt til en let tur ind og ud af Koldingfjord. I dag (22. juli 2016) havde mor smurt madpakker – hjemmebagte boller med kylling… og nogle med pålægschokolade. Med i køletasken var også nogle appelsin- og æblejuicer og en stor dunk vand.

Vi startede, ligesom med Aiste, med en gennemgang af de mest basale sikkerhedsregler ombord på et skib. Regel nummer ét er altid: Det er forbudt at falde i vandet!

Dernæst er det vigtigt altid at huske, at det er fedt at sejle, men også, at et sejlskib ikke er et mobilt klatrestativ. Man skal bevæge sig forsigtig omkring, og man skal ALTID have ‘en hånd til skibet’ – altså holde fast med mindst én hånd.

Sailing Bronserud 2016-07-22 IIHelena giver Emma en oplevelse af at styre en sejlbåd

Heldigvis fandt Emma sig hurtigt tilrette ombord og ikke lang tid efter, at vi havde fået sejlene sat, spurgte hun, om hun ikke måtte prøve at sejle Brønserud. Med mor og Kenneth ved siden af underviste Helena lidt i, hvordan man holder båden på kursen.

Efter at have konsumeret et par boller og nogle juicer, nåede vi midtfarvandsbøjen ud for Løverodde, dér hvor Koldingfjord løber ud i Lillebælt. Vi rundede bøjen og med vindens altid finurlige snurren rundt i Koldingfjord lykkedes det faktisk at sejle for den samme halvvind hele vejen hjem til Marina Syd – hjemme i Kolding.

Den rolige sejlads hjemover brugte Helena og Emma på at tage en lur. Sådan skal det være. Der findes ikke noget bedre sted at slappe af, end til søs. Og nu har Helena mindst to veninder, der har sejlet sejlbåd.

Aiste og Emma 🙂

Sailing Bronserud 2016-07-22 IVHelena ved roret på ‘Brønserud’.

Skriv et svar