Posted on

Det har længe været ret åbenlyst, at Helena er lidt sprognørd, ligesom sin mor. Hun læser alt, hvad hun kan komme i nærheden af, hun elsker at lære om alfabetet, og nu har hun fået en bog, som hun er begyndt at øve sig i at skrive bogstaver i. I aften har hun øvet sig i at skrive “X”, “I” og “Ø”.

Jeg har været vildt forundret over, hvor stærkt hendes sproglige udvikling er gået, siden hun startede i børnehave. Pædagogerne arbejder målrettet med børnenes sprog, men det er også tydeligt at høre, at de større børn også er indflydelsesrige forbilleder.

En af pædagogerne på Helenas stue hedder Anne Marie. Hun er skøn som dagen er lang, og elsket af både børnene og deres forældre. Så det var kun naturligt, at “Mariehønen Evigglad”, som Helena og jeg synger om aftenen inden sengetid, hurtigt blev omdøbt til Anne Mariehønen Evigglad. Det har Anne Marie det heldigvis fint med. I aften fik jeg så en alternativ version af sangen, da Helena ville have, vi skulle skrive Anne Mariehønen Evigglad ned i hendes bogstav-bog. Så mens Helena holdt om kuglepennen, og jeg hjalp med at føre, gik vi i gang med første sætning “Anne Mariehønen Evigglad, gik tur på…” som aldeles uforventet blev efterfulgt af “Kongens ostemad – og da han tog en bid, slog han en kæmpe skid!”

Så… sådan kan det altså også gøres, hehe!

Skriv et svar